Akademija logo
Shadow elipse

Kako do vozačke dozvole?

Samo nekoliko koraka te deli od dozvole za vožnju tvog budućeg automobila.

1. Teorijska obuka

Prvi korak je teorijska obuka, a jedini uslov je da imaš minimum 16 godina i važeću ličnu kartu. Obuka se sastoji iz 40 časova koje slušaš u našim savremenim učionicama na više lokacija u Beogradu.

2. Teorijski ispit

Kada odslušaš svih 40 časova teorijske obuke, potrebno je da uplatiš taksu za polaganje teorijskog ispita (trenutno 792 dinara).Ispit se održava u našim prostorijama pred ispitnom komisijom i traje 45 minuta.Položeni ispit važi 18 meseci i u tom periodu moraš da položiš praktični ispit, jer u suprotnom moraš ponovo na polaganje teorijskog dela.

3. Lekarsko uverenje

Kada položiš teorijski ispit, potrebno je da odeš na jedan mali lekarski pregled, kako bi stekao/la lekarsko uverenje.Lekarsko uverenje kod nas je besplatno, a stičeš ga odlaskom u dom zdravlja Vizim koji se nalazi u centru grada. Ovo uverenje je uslov za polazak na praktičnu obuku i važi godinu dana (za praktičnu obuku).Imaj u vidu to da za podizanje vozačke dozvole nakon položenog praktičnog ispita moraš da imaš lekarsko uverenje koje nije starije od 6 meseci.

4. Praktična obuka

Kada obaviš lekarski pregled i dobiješ lekarsko uverenje, odlaziš nazad u auto-školu gde sa administracijom dogovaraš detalje oko polaska na praktičnu obuku. Uslovi za polazak na praktični deo obuke su:- Položen teorijski deo ispita- Važeća lična karta (koju nosiš sa sobom na svakom času)- Lekarsko uverenje koje nije starije od 12 meseci

5. Prva pomoć

Ispit iz prve pomoći nije neophodno položiti pre polaganja praktičnog ispita, ali je naša iskrena preporuka da ipak to uradiš što ranije. Razlog je taj što bez položenog ispita iz prve pomoći ne možeš da podigneš probnu vozačku dozvolu.Obuka je kratka i sastoji se iz 8 časova koji se održavaju u prostorijama auto-škole, nakon čega se polaže ispit. Sve se obavlja u jednom danu.Prva pomoć se plaća 5500 dinara, a jedini uslov je da imaš minimum 17 godina i važeću ličnu kartu.

6. Praktični ispit

I na samom kraju dolazi polaganje praktičnog ispita, nakon čega dobijaš probnu vozačku dozvolu koja važi 2 godine. Uslovi za polaganje ispita su sledeći:- Minimum 17 godina i važeća lična karta- Lekarsko uverenje koje nije starije od 12 meseci- Položen teorijski deo ispita